Niciodată nu e prea târziu să…

te opreşti din mâncat şi să te uiţi în oglindă,

să pui o întrebare sau să retragi un cuvânt. Măcar să încerci şi tot se pune.

Niciodată nu e prea târziu să recunoşti că l-ai iubit. Uneori doar gândul te eliberează. Niciodată nu e prea târziu să-i dai un telefon mamei. Chiar dacă doarme, se va bucura dimineaţă să vadă că te-ai gândit la ea. Sau se va bucura să se trezească. Niciodată nu e prea târziu să-ţi iei câinele în braţe. El e poate singurul care nu ştie ce-i ăla resentiment. Şi care nu te va acuza că l-ai părăsit. Niciodată nu e prea târziu să vrei să repari o stricăciune. Nu contează că nu întotdeauna şi reuşeşti. Uneori intenţia curată poate face o diferenţă. Şi părerile de rău ajută. Mai ales când nu le ţii pentru tine. Niciodată nu e prea târziu să spui o rugăciune. Şi nici nu trebuie să mergi la biserică pentru asta. Sunt unii care se roagă fără să ştie ce fac. Niciodată nu e prea târziu să te speli pe dinţi înainte de culcare. Cocleala cu care te-ai trezi altfel în gură e o dovadă că nu vorbesc prostii… Niciodată nu e prea târziu să protejezi un act sexual. De sarcini nedorite, cel puţin. Pentru asta s-a inventat pilula de a doua zi. O recomand la cea mai mică bănuială că ceva ar fi putut merge greşit. Sau, mă rog, direct la ţintă, depinde din ce perspectivă priveşti.

Niciodată nu e prea târziu să te reinventezi, să te îndrăgosteşti, uneori chiar şi de tine. Niciodată nu e prea târziu să începi purta roşu şi merge la coafor. Să dormi în mătăsuri şi să te dai cu parfum înainte de culcare. Chiar şi atunci când nu e nimeni să se bucure de ele. În afară de tine. Sau niciodată nu e prea târziu să îl crezi când îţi spune că s-a săturat. De negrul garderobei tale, de pijamaua cu tweety sau de parfumul înecăcios. Dar vezi că nu e numai tweety de vină. Niciodată nu e prea târziu să îţi iei acea enciclopedie la care visai când erai mică. Cine spune că nu mai sunt cărţile la modă?! Există obiecte, care te fac să te simţi mai bine prin simplul fapt că le posezi. Aşa tocmai mi-am cumpărat o eşarfă animal print, pe care nu ştiu dacă o să îndrăznesc a o purta vreodată. (Nu vă spun ce părere a avut mama despre ea. Să zicem doar că nu m-a ajutat prea mult!)

În concluzie, întotdeauna îl putem transforma pe prea târziu în niciodată, ieşind de sub imperiul limitării sale. Să ridicăm graniţele şi să privim în cea mai bună lumină. Cine ştie, poate-o să-mi fac şi curaj de eşarfă o dată.

Articolul anterior

Haş-end-em şi dreihundert-trisprăzece

Articolul următor

“O bună doctoriţă”

14 Comentarii

  1. Exact cu gândurile astea m-am trezit azi. Și culmea, și mama m-a sunat să îmi zică același lucru. Se poate și “Niciodată nu e prea târziu să recunoşti că îl iubești.”? 🙂
    Azi mă îmbrac în roșu. Mâine îmi schimb culoarea de păr și tunsoarea. 🙂

  2. Sara, mi-ai citit gândurile. De dimineaţă până la capăt 😉 Şi se poate. Nu crezi?

  3. Doar deviza mea e “Impossible is nothing.” 🙂

  4. wow daca toate fetele ar gandi asa (sau macar a mea) , we – the guys am fi foarte foarte happy. good one.

  5. Sara, I like that! 🙂

    katmai, dacă toate fetele ar gândi aşa, voi, băieţii, aţi fi foarte plictisiţi…

  6. Ana

    Nu-s de acord cu aia cu telefonul dat mamei (parintilor in general). O sa moara de spaima sa vada un apel la 3 noaptea. Si mai rau daca te suna dimineata de cum il vede si tu dormi tun si nu-l auzi. Ajungi sa te trezesti cu ce rude mai ai in oras bocind la usa, poate si cu politie ca le-a zis ma-ta ca probabil o sa te gaseasca moarta in casa. Serios. Experienta proprie.

  7. interesant post :))

  8. @copila blonda – daca toate fetele ar gandi asa nu vad cum m-as putea plictisi vreodata de atatea schimbari si chestii noi 🙂 ar trebui sa inventez metode noi de a “keep up”, chestie care e chiar awesome.

  9. Excelent articolul. Vorba aia .. mai bine mai tarziu…

  10. o prietena s-a suparat ieri pe mine pt ca n-am avut intentia (macar) sa o invit si pe ea sa iasa cu mine si alti prieteni comuni, desi stiam amandoua ca ea ar fi refuzat pt ca ar fi avut planuri cu prietenul ei… 🙁 mi-am cerut scuze printr-un mesaj si mi-a raspuns ca “intentia conta”… offf…intentiile astea sunt atat de necesare cateodata…

  11. Valeriu

    Dacă faci un lucru din plăcere nu este niciodată prea târziu, este fix la momentul potrivit. Prin urmare fă totul din plăcere și nu mai aștepta “momentul potrivit”. 🙂

  12. Tavi

    @Copila blonda – niciodata nu e prea tarziu pentru “acea” esarfa; sau cravata.Se va pastra in dulap pana la momentul oportun.Si daca toate “fetele” ar gandi cum spune Sara, nu, cu siguranta nu ne-am plictisi…
    @Isabel asta cu “intentia conteaza” e una din ghearele unei anume ipocrizii egocentriste…

  13. Ar fi frumos sa fie asa. Din pacate, sunt multe situatii cand chiar “e prea tarziu!”.Dar pana sa ne intalnim cu ele, sa fim intr-adevar sub imperiul lui “niciodata nu e prea tarziu!”. Ne scapa de multe regrete!

  14. “Niciodată nu e prea târziu să te reinventezi, să te îndrăgosteşti, uneori chiar şi de tine.”

    Sunt complet de acord 🙂

    Ar trebui sa ne lipim hartiute cu textele astea la vedere pentru a ne aminti zilnic faptul ca “nu e niciodata prea tarziu sa….”

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 152 queries in 0.153 s