Diabetul se trateaza?

Cultura mea medicala si diploma din dosar ar da raspunsul stiut de toata lumea. Astfel incat, nu voi dezvolta subiectul ca si cand as avea 4 clase, desi am cunoscut si vorbit cu medici care pot contrazice stiinta cunoscuta la ora actuala. Si nu o data. Si cu mai multe exemple. Insa cum stabilim unde se intalnesc medicina cu credinta (aceea ca se poate, nu la religie ma refer), stiinta cu realitatea si cunoasterea cu limitele ei. Domnilor, nu avem timp sa asteptam  dupa explicatii! Ieri consultam un pacient de 62 de ani, care alearga 15 mile in fiecare zi. Si acum tocmai se pregateste pentru “niste maratoane”, oh my, cum ar zice in viciile lui Grey. Suntem foarte diferiti, dar putem fi asemanatori in succese. Weekend-ul asta, am vazut scris pe un perete in Londra: Avem prea multe legi si prea putin exemple!  Ce vreau sa spun e ca intotdeauna SE POATE. Nu de multe ori e si usor, asta e important de tinut minte. Si puneti putina disciplina in orice, cu un strop de blandete.

Acesta va fi un guest post scris de cineva patit. Un exemplu, nicidecum o lege. Multumesc lui Ioan Sabadus de la miere de albine. Luati si rumegati:

Traimi vremuri in care alergam pentru supravetuire, pentru  un trai mai bun, pentru  multe lucruri importante, mai putin dupa sanatate.

Aceasta greseala am facut-o eu si mi-am neglijat sanatatea printr-o alimentatie cu multe dulciuri care contin zahar. Langa aceasta greseala, s-a mai alturat  putin stres, nervi si diagnosticul DIABET tip 2, care m-a surprins cand a aparut.  De ce m-a surprins ? Analizele pe care le faceam in fiecare an imi aratau glicemia in limitele normale. Au aparut mici dureri de cap si oboseala si-a facut mai repede aparitia . 
Am cutreierat multe cabinet de stat si particulare pana cand un doctor  m-a trimis sa-mi fac glicemie provocata, in ciuda analizelor care rezultau o glicemie in limitele normale.
Este indicat sa faceti o glicemie provocata deoarece diferenta este mare si am sa va spun si de ce.
Glicemia normala se face printr-o intepatura in varful degetului, iar picatura de sange este  rezultatul testului de glicemie.
span style=”color: #000000;”>Glicemia provocata se face pe nemancate, cu o intepatura in varful  primului deget si se ia prima proba, dupa care se bea un sirop foarte dulce. Dupa ce s-a baut acel sirop dulce  (ceva praf din glucoza cred) se face cate o intepatura in alt deget, la 4-5 degete,  la fiecare 30 de minute.
In urma acestui test, am simtit un gol mare in stomac.
Am inceput tratamentul cu Xiofor si un regim alimentar, dar glicemia refuza sa scada.
Dupa aproximativ 6 luni m-am hotarat sa incerc un tratament cu produse de la Forever Living, pe baza de aloe, dar acum 8 ani cand am auzit suma de 8.500.000 lei (850 ron) pt un tratament, am avut un gol in stomac mai mare decat cel de la glicemie. Purtand discutii cu sotia si persoana care ne-a propus acest tratament, prin care garanta ca o sa-mi scada glicemia in 3 luni, am observat ca este singura sansa sa-mi cobor glicemia. Am analizat propunerea si fiind o suma mare de bani am facut-o pe sotie sa roseasca si sa lase privirea in jos cand a auzit : “ok, ramane tratamentul, dar daca nu-mi scade glicemia in 3 luni, pot sa va dau foc la casa?”  Raspunsul a venit fara sa stea pe ganduri din partea doamnei Varga,  “da !”.
Am renuntat definitiv la zahar, l-am inlocuit cu miere de albine si am inceput tratamentul cu produse de la forever, dar rezultatul nu a venit dupa 3 luni. Dupa 45 de zile am observant cum glicemia incepe sa coboare, iar eu ma simt mult mai bine.
Am repetat tratamentul dupa 6 luni si dupa 1 an, dar mierea de albine nu lipsea din bucatarie.  Consum si acum produse de la forever impreuna cu familia, dar nu urmez tratamentul pt diabet, in schimb nu lipseste din casa mierea de albine NEFALSIFICATA, polenul si tinctura de propolis, produse care sunt din stupina propie, iar glicemia este normala.

Cel mai important lucru in asemenea tratamente am observat ca este calitatea produselor.

Articolul anterior

Grija la portmoneu, ca eu sunt la lucru!

Articolul următor

O viata de om mare

29 Comentarii

  1. Miruna, ma dezamagesti cu aceasta postare. Diabetul se trateaza, intr-adevar, dar cu sport si dieta (si in acest caz am si eu exemple vii si sanatoase), nu cu produse de la Forever. Cat despre cazul de mai sus, cu siguranta inlocuirea zaharului cu mierea a ajutat, iar nu acele produse scumpe care sunt ca apa sfintita: nici n-ajuta, nici nu fac rau.

  2. Dana, te contrazic si mergem cu discutia pana unde si cand vrei tu. Dar nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Ai grija doar sa nu confunzi aversiunea fata de Forever cu indoiala fata de “se poate” ala.
    Iti doresc sa n-ai niciodata nevoie de el.

    Sportul si dieta fac minuni, impartasesc aceasta convingere, dar exista momente si situatii in care organismul are nevoie de niste ajutor ca sa-ti refaca resursele.

    Iar produsele sunt scumpe doar pentru cei care nu pretuiesc sanatatea. Acum sunt eu cea dezamagita, desi intr-o lume plina cu oameni nebolnavi, as intra urgent in faliment.

  3. Valeriu

    Subscriu celor spuse de Dana.
    Forever Living Products e un MLM jenant, unde efectul produselor incepe cu un brainwash eficient.
    Produsele lor sunt depasite in eficienta doar de Lopatin Duo si Cimitirim Forte.
    Nu dati banii pe prostii, luati Aloe la copii. :))

    Are si mama o colega care recomanda (baga pe gat) pacientilor produsele lor si care s-a imbogatit instant dupa ce pacientii ei au devenit in cel mai scurt timp clientii sotului ei ce are o firma de pompe funebre. =))

    https://www.foreverliving.com/marketing/Page.do?name=opportunity_testimonials

    P.S.
    Am niste prieteni din Republica Moldova ce primesc de acasa un fel de tinctura de aloe in combinatie cu alte plante in alcool distilat in casa. Ei il folosesc ca panaceu. Am luat si eu de doua ori cate un shot din tinctura aia si a fost tare buna. O data ca ma durea capul si o data pentru stomac. Foarte bun si e mai ieftin decat gratis. 😛
    Si sa nu zici ca aia sunt strungari, tot la UMF au fost ca si tine doar ca mai mari cu doi ani.

  4. Incredere ca se poate am. Si sunt de parere ca produsele naturale, din plante, pot fi foarte eficiente, iar Aloe este o planta minunata. Dar MLM-urile nu le suport, sunt niste mari minciuni, iar cu aceasta firma de care povestim aici am o problema personala, de cand am vazut cum imi spala prietenii pe creier, cu promisiuni de imbogatire si viata minunata. Cat despre postarea ta, incepuse foarte frumos, cu bucata scrisa de tine. Doar restul m-a dezamagit, pentru ca am recunoscut propaganda lor obisnuita printre randuri. Daca mi-ar fi povestit despre beneficiile aloei in general, si cum s-a vindecat cu vreo tinctura facuta de bunica, cu siguranta nu aveam nimic impotriva lui 🙂
    Numai bine!

  5. @ Dana, spune-mi te rog ce produse ai folosit de la forever. Sau vorbesti doar din auzite ? Hai sa despicam firul putin daca vrei sa nu dai gratuit cu bata-n balta.
    Revin

  6. @Valeriu, posibil sa se imbogateasca lumea daca lucreaza la forever cu adaosurile specificate de firma. Eu sunt inscris in firma pt a avea reducere. Intradevar am comandat si pt altii, dar am avut curajul sa le arat factura, prin care se arata diferenta de preturi dintre client si cel inscris. Binenteles nu i-am pus adaos, doar transportul l-a platit.
    Daca esti amabil spune-mi ce produse de la forever sunt depasite ? Pe care le-ai consumat ?

  7. Valeriu

    De la 4ever nu am “consumat” nici un produs. Nici nu am de gand. 🙂

  8. dorina

    dana si valeriu , aveti dreptate,nu trebuie sa credeti,dar aveti datoria sa va convingeti inainte de a emite pareri. poate ati avut in jurul vostru oameni care nu au facut un beneficiu produselor prmovand cu agresiune afacerea…Dar oare supermarketul este o opera de binefacere…..?????Stiati ca industria farmaceutica are profitul cel mai mare?Atunci de ce oamenii sunt tot mai bolnavi?

  9. @ Valeriu, multumesc. Stiam ca te-ai bazat doar pe vorbele unor cunostinte. Crede-ma cunosc caz la care doctorii i-au propus amputarea piciorului din cauza infenctiei si a fost vindecat cu produse de la forever living.
    Nu ma ocup de aceasta afacere, dar consum produsele lor.
    De ce le mai multe ori nu credem in VINDECARE deoarece este prea simpla.
    In scaderea glicemieio decizie imnportanta a fost renuntarea la ZAHAR si inlocuirea lui cu MIERE de ALBINE nefalsificata.

  10. Albinuta, nu vorbesc din auzite. Dar nici exemple n-o sa-ti dau, tocmai pentru ca nu am nici cea mai mica dorinta de a despica firul in patru in ceea ce priveste aceste produse. Este dreptul tau, daca ai fost fost multumit de produse, sa le lauzi, la fel cum este dreptul meu, nemultumita fiind, sa imi spun parerea. Fiecare poate sa isi caute sanatatea acolo unde vrea, asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa o ia in aceeasi directie.

  11. Dorina, nu sunt de parere ca e mai bine sa iti cauti sanatatea la supermarket sau la farmacie decat la Forever. Si, da, stiu cum sta treaba cu industria farmaceutica, in timp ce oamenii sunt in continuare foarte bolnavi.

  12. @ Dana, nu vroiam sa ajungem la polemici, dar daca doriti inchidem aceste pareri aici.
    Totusi vreau sa va mai intreb ceva. Cat de mult credeti in PRODUSELE NATURALE nefalsificate ? Cat de mult credeti ca va pot ajuta si daca este posibil sa preveniti si vindecati boli cu PRODUSE APICOLE ?
    Va multumesc.

  13. Mie-mi place de voi cum va certati.
    Ceea ce nu pot intelege eu este de ce oamenii nu pot accepta niste realitati ale altora doar fiindca decid sa respecte propriile bariere mentale?
    Mi se pare trist si pacat, tocmai fiindca ste una dintre greselile majore pe care sistemul sanitar din toata lumea le face. Isi pierde timpul certandu-se in idei, in loc sa-si uneasca fortele si sa lupte impotriva bolilor. Asta face medicina clasica atunci cand arunca oua in cea alternativa si invers. In spitalele din UK deja exista sectie de acupunctura, ceea ce mi se pare o dovada minima de inceput al iluminarii. Care ar trebui sa fie ceva normal, dar na… o sa ajungem acolo, copii. Doar ca n-o sa mai fiu eu in zona sa scriu despre asta. Ma vor cita insa inteleptii vremurilor 😛

  14. Daca o sa scriu despre cat de mult m-a ajutat “apipunctura” si cum am procedat, cred ca luam si bataie pe aici :).
    Totusi sa vada lumea cat sunt de “Toma” si eu nu vorbesc despre unele rezultate decat daca le-am testat personal, priviti si aceasta nebunie http://mierea-de-albine.blogspot.ro/2012/03/veninul-de-albine-folosit-pentru.html

  15. Albinuta, nu stiu cum sa raspund la intrebare: sa imi exprim increderea in procente, sau cum? Produse naturale folosesc de ani de zile pentru preventie si tratarea diverselor neplaceri (caci boli n-am avut, din fericire). Asta include si produsele apicole. Multumit? 🙂

  16. Miruna, nu am nimic cu medicina alternativa, o sustin chiar. Asta nu inseamna ca trebuie sa accept orice forma a ei, fara a o trece prin “barierele” mele. Si nu intentionam sa ma cert cu nimeni pe aici cand am scris primul comentariu, dar ar fi trebuit sa ma gandesc de doua ori inainte de a-l posta, nu?
    P.S. Nu am niciun dubiu ca vei fi citata de inteleptii viitorului 😛

  17. Dana, eu te inteleg intr-un fel, fiindca am aceeasi aversiune fata de Avon, desi o buna prietena si colega mi-a demonstrat ca e totul doar in capul meu, cand i-am laudat un parfum… 😛 in fine, mi-am dat atunci seama ca prejudecatile ne atarna greu uneori.
    Dar stiu ca multa lume din MLMuri e agresiva si nu intelege decat BANI din toata povestea. Stiu, fiindca am fost la randul meu agresata de diverse companii, Zepter fiind in top.
    Cat despre Forever, am avut multa vreme sampon de la ei in baie si nu am cedat in a-l folosi nici dupa laudele lu’ tata-mio (iti dai seama!). A trebuit sa raman eu fara sampon, sub dus fiind, ca sa imi pun asa ceva in cap. Asta , doar asa, ca sa intelegi putin context.

    Apoi, incet-incet, am inceput sa ma conving. O alergie pe care medici de la Sibiu pana la Bucuresti, via Cluj, n-au rezolvat-o, pentru care am facut tratamente nasoale, care mi-au dat niste lucruri importante peste cap, alergia aia s-a dus foarte simplu cu o schema logica cu polen de la Forever. De constipatie am scapat cu ajutorul unor suplimente (nu au fost primele pe care le-am incercat), iar astea-s doar problemele mele rezolvate. De ale altora nu pot vorbi.

    Si da, imi pare nespus de rau ca am crezut in tratamente cu injectii si regimuri draconice, doar fiindca erau indicate de un preafericit profesor, dupa care a inceput sa-mi creasca par pe burta si pe piept (lol, sa vezi acolo distractie!) si n-am ascultat de mama, cand mi-a zis de la inceput: INCEARCA. Intre timp, am scapat la loc de parul ala oribil, dar nu vreau sa-ti explic cum a fost cand il vedeam pe mine. Puteam sa-mi fi scutit organismul de acel dezechilibru daca as fi avut mintea mai deschisa.

    Atat am vrut sa spun, sa nu ne inchidem mintile sucind singuri cheia in broasca.

  18. Socrates

    “Crede-ma cunosc caz la care doctorii i-au propus amputarea piciorului din cauza infenctiei si a fost vindecat cu produse de la forever living.”

    Unde era antibioticul minune! La forever living. 😀

    Unu la mână, nu-l înţeleg pe tipul care era siderat de diagnosticul de DZ II – mai ales pe fondul nutriţiei deficitare, stress-ului şi celor aproape 3 români care au şi ei DZ II. Absolut şocant!

    Doi la mână, glicemia aia ce-o faci tu în deget e fix pix, mai ales că 50% dintre pacienţi nu ştiu s-o ia calumea. De bază e glicemia de laborator. Şi eu am învăţat că se face în alte situaţii testul de toleranţă la glucoză și cu alți parametri. În fine, poate eu am făcut ASE-ul şi ăla Medicina.

    Pe de altă parte, povestea cu glicemia scăzută doar de produsele naturiste e iar o invenţie. Cu un regim alimentar echilibrat şi cu mişcare scade glicemia oricui.

    A, da, şi faptul că a renunţat la antidiabeticele orale îl face pe individul respectiv să fie extrem de bou. Ar trebui ca d-şoara doctor Miruna să-i explice la ce boli grave îl predispune diabetul. Asta dacă nu cumva a dormit la cursurile de fiziopat sau era prea preocupată să se uite în gura oamenilor decât să dea pe la stagii.

    Revenind la cazul tău, d-şoara doctor, poate te-ai crezut tu mai doctoriţă decât eşti şi ţi-ai aplicat propria schemă de tratament. Îmi vine greu să cred că în atâtea centre (Cluj, Bucureşti) nu ţi-a găsit nimeni răspuns la alergie. Şi da, corticosteroizii au efecte adverse. Ca orice medicament.

    Obişnuieşte-te sau ia produse de la forever living! :)))

  19. Ioi, am atins deja coarda subtire a celor care sunt mai prosti ca Toma. Nu cred, dar nici nu vor sa vada (incerce). Da, posibil sa fiu un BOU, dar sunt unul sanatos acum.
    Poate nu ai fost atent, dar glicemia provocata mi-a fost facuta la un cabinet, nu am facut-o eu. Daca sunt si alte metode acum … asta e.
    Da, am renuntat la XIOFOR. Cand luam Xiofor si se strecura putin zahar in alimentatia mea, aveam diaree. Cu produsele de la forever nu am intampinat asa ceva.
    Binenteles, la cat esti de Toma nu o sa crezi nici daca imi pierd timpul sa caut persoana care a scapat de amputare sau sa-ti arat pozele cum arata piciorul lui. Ma gandesc ca acelasi lucru o sa-mi spui si despre propolis care este cel mai puternic antibiotic natural.
    Totusi nu iti inteleg nemultumirea exagerata de a ma face BOU, din cauza unor pareri diferite, dar daca doresti sa comunicam in continuare, o sa fie simplu, o sa te trec pe lista celor NESIMTITI, care in momentul in care nu au argumente, incep prin jigniri.

    Cu un specialist ca si tine, recomanda-mi un tratament pt VITAMINIZAREA organismului, cu rezultate in 7 zile.
    In schimb, accepta de la BOUL de mine, din prietenie, un ENERGIZANT 100% NATURAL si sa-mi spui parerea sincera, dupa ce il consumi.
    Da este o provocare, prin care am curajul sa aud cele mai mici nemultumiri din partea ta, dupa ce il consumi. Nu, nu o sa fii cobai, produsul este consumt de 3 ani de zile.

  20. sincer, apreciez blogul tău, dar, DIABETUL NU SE TRATEAZĂ !!! Nici cu “forever” nici cu “herbalife”…îl poţi controla, îl ţii în nişte limite, dar NU SE TRATEAZĂ !!!
    altfel, numai de bine !

  21. PARDON, NU SE VINDECĂ !

  22. Socrates, de ce n-ai aparut tu mai repede in viata mea, ca multe intrebari si-ar fi aflat raspunusl! :))
    Normal ca diabetul necontrolat e un mare pericol, insa nimeni n-a zis ca numai forever il vindeca. Nu-mi pune cuvinte in gura si pricepe ce am scris eu mai sus: ca doar atunci cand vom incepe sa acceptam ca exista o medicina si dincolo de stagiile noaste, doar atunci vom putea ajuta pacientii in totalitate. Dar nu ma bag in polemici cu doctori spalati pe creier, ca am si acasa unul, care doar sa taie stie si nimic mai mult.

    Si da, am vizitat multi medici, ultimul fiind cel mai minutios, in sensul ca mi-a dat sa fac un cearsaf de teste si analize, nu mi-a iesit absolut nimic. Pe unele le mai facusem si in alte parti.mi-a dat tratament 3 luni, am mancat fara sare,moriiiibiiiil, si dupa ultima injectie, am hotarat ca imi bag picioarele si ma tratez singura. A durat ceva pana am reusit sau mi-“a trecut”, dar a naibii coincidenta cu Foreverul. Nu stiu daca a fost firma, ci schema cu polenul administrat progresiv.

    Dar stai linistit, e ceva normal ca un medic sa nu poate accepa si alte universuri decat cele predate de zeii din facultate. Dar nu e vina ta, asta-i industria.

  23. Capca, asa am invatat eu la scoala. Ca doar se controleaza, nicidecum vindeca. Dar exista si exceptii.

  24. Socrates

    Miru, tati, situaţia stă în felul următor. Când o să ai şi tu parafă, iar semnătura ta o să îţi atârne ca un bolovan de gât atunci când dai un tratament sau iei o decizie, mai vorbim, ok? Situațiile astea penibile pe bloguri când recomandăm porcării din auzite sau pe baza unor judecăți superficiale nu se pun.

    Nu sunt îndoctrinat de zeii din facultate sau spălat pe creier, ci acţionez conform unor protocoale aplicate (n.r. adică medicină bazată pe dovezi) cu succes de milioane de ori până acum pe milioane de pacineți. Sincer, mi se rupe că există o remisie la 100.000 de cazuri, eu fac medicină minuţioasă şi lipsită de riscuri pentru cei 99999 de pacienţi rămaşi.

    Albinuţă, manca-ţi-aş, te crezi sănătos tun cu un diabet necontrolat? Dacă vrei, ne întâlnim la orice oră şi-ţi demonstrez contrariul cu un examen de fund de ochi, o tensiune şi un colesterol total, că sănătatea ta e pe o pantă descendentă. Te ţine? În clinică, diabetul e cunoscut ca “boala celor o mie de boli”.

    Știi, scuză-mă că-ți întrerup fantezia, dar ai impresia ca ești sănătos tun. În organismul tău de BOU emancipat se produc niște transformări pe care creierul tău ATROFIAT nu le percepe sau mai bine zis, organismul tău face eforturi să le țină sub control.

    La un moment dat, peste 10 ani, o să te decompensezi și să-mi storci creierii dintr-un salon uitat de lume că nu ți-am zâmbit azi-dimineață când ți-am pus perfuzia. Jalnic de bou.

    • Domnului Socrates n-am decat sa-i spun ca n-a inteles nimic, insa ne-a aratat noua ca cei 7 ani de-acasa nu se fac la fara frecventa. Iar nici zece facultati de medicina nu pot compensa timpul pierdut.

      In rest, numai de bine.

  25. @ Socrates, deja imi place tonul tau. Te-am adus pe linia de plutire, adica ceea ce esti.
    Sunt sigur ca esti mai invatat decat mine, dupa stilul tau de comentarii. De invatat ai invatat multe, dar nu ai reusit sa te ridici la nivelul pacientilor, inca ii privesti de sus.
    Ai dreptate cand spui “În organismul tău de BOU emancipat se produc niște transformări pe care creierul tău ATROFIAT nu le percepe sau mai bine zis, organismul tău face eforturi să le țină sub control.”, normal ca daca organismul nu ar lupta sa tina sub control bolile, atunci nu am reusi sa ajungem la varsta de 3 ani. Ceea ce nu mai scrii tu pe aici, este sa ne spui tu, cel cu multe clase, cand organismul nu mai reuseste sa faca fata bolilor ? Nu cumva cand imunitatea este scazuta ? Nu atunci isi fac de cap bolile, iar cele mai multe nu ies la iveala si stau ascunse in organism pana este prea tarziu ? Oare la studiile pe care le ai, poti face efortul exagerat si sa cobori la prostia mea sa-mi spui daca nu cumva IMUNITATEA este slabita de cele mai multe ori de medicamente ?
    Eu zic sa mergi in fata oglinzii si sa te gandesti daca inainte de functia pe care o ai, inainte de toate nu esti un simplu OM. Daca nu, atunci esti un mare DOMN.

    Oricand, la orice ora, sunt dispus sa ma iau la intrecere cu studiile tale si sa vindecam in paralel doua persoane care au DIABET sau ULCER.
    Eu merg pe tratament NATURAL, tu pe tratament MEDICAMENTOS. Cine are primele rezultate castiga.
    Te tine ?

  26. Nu prea mi-e clar care e produsul/tratamentul pentru diabet de la Forever Living. Oricum am aruncat o scurtă privire pe câteva produse de-ale lor și n-am putut să nu remarc cât de scumpă e vitamina C. Culmea e că am trecut de nenumărate ori pe lângă sediul lor și deși m-am întrebat adeseori ce e cu ei, abia acum am aflat 🙂

    Discuția de pe marginea diabetului și tratamentelor „alternative” promitea să fie interesantă, păcat însă că Socrates are stilul care-l are, deși mărturisesc că uneori și eu procedez similar. Din punctul meu de vedere, medicina e medicină, separarea asta cu naturistă, alternativă etc. mi se pare nelalocul ei. Medicina trebuia să dea rezultate, restul e can-can și din păcate unele sfaturi (băbești) cam intră în categoria asta. Din punctul meu de vedere e foarte bine că lumea încearcă diverse tratamente, dar ar face bine să se informeze înainte pentru a nu lua țepe grosolane. Altfel riscăm să ne pomenim cu zahăr pe post de medicament pentru diabet.

    @copila blondă: la ce erai alergică și ce tratament ai urmat mai exact?

  27. Eu vreau să “solicit” două corecturi:
    – span style=”color: #000000;”> e în plus în text şi
    – denumirea medicamentului este Siofor, nu Xiofor, aşa cum apare şi în articol, şi în comentarii de vreo două ori

    În rest, mi-ar plăcea să cred că diabetul se poate vindeca, dar nu cred asta.

  28. vasile

    Am obtinut reduceri ale valorilor glicemice si ameliorari ale efectelor adenomului de prostata cu bobite modelate cu mana de propolis brut.
    Am racit propolisul brut apoi l am macinat cu rasnita de cafea iar din pulbere am modelat pastile rotunjite.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 189 queries in 0.228 s